Shimano Alivio 2014

Shimano Alivio 2014

Shimano Alivio 2014

Είδα στο Bikeradar πως βγήκε η νέα σειρά Shimano Alivio για το 2014. Δε ξέρω για εσάς, εγώ όμως θυμάμαι την Alivio να ήταν από τις φθηνότερες/χειρότερες σειρές που μπορούσες να πάρεις για ένα σχετικά αποδεκτό setup. Το λέω αυτό καθώς και φθηνή κατασκευή και βαριά ήταν τα περιφερειακά. Όμως μ' αυτά που είδα αυτή τη φορά φαίνεται ότι η Shimano ίσως να προσπαθεί να βγάλει αυτή τη ρετσινιά.

Ακολουθώντας λοιπόν τη νέα σχεδιαστική γραμμή σε όλες της τις σειρές, φαίνεται πως έκανε το ίδιο και για Alivio για το 2014. Το ξέρω δεν είναι πανάκεια, όμως πλέον ακολουθεί τεχνολογίες όπως και των μεγαλύτερων σειρών, όπως Deore, Deore M610, SLX κτλ.

Σχεδιαστικά φαίνεται πολύ ωραία και για ένα ποδήλατο χαμηλών προδιαγραφών (μέχρι 500-600€) πιστεύω θα είναι αντάξια των δυνατοτήτων αυτού του ποδηλάτου.

Ναι, ΟΚ, το παραδέχομαι, πάντα ήμουν φαν της Shimano από την δεκαετία του '90 όταν άρχισα την ποδηλασία σε ερασιτεχνική ομάδα, και από τότε, παρά τον χαμό που έχει γίνει με την SRAM, παραμένω πιστός οπαδός. Η Alivio ποτέ δε με τρέλανε, όμως για μία φθηνή σειρά αξίζει να την προσέξετε πάνω σε ένα ποδήλατο (όχι να την βάλετε μετά για αναβάθμιση, μόνο για να αγοράσετε ένα ποδήλατο μ' αυτή τη σειρά επάνω).

Από τις φωτογραφίες που είδα αυτές που παραθέτω φαίνεται να είναι της καινούργιας σχεδιαστικής γραμμής, καθώς απ' ότι φαίνεται ακόμη θα κυκλοφορεί και με την παλιά γραμμή.

Tags:  ,