Πρώτη εντύπωση για το ποδήλατο BMW M Series

Ποδήλατο BMW M Series

Δε ξέρω πόσοι από εσάς το έχετε διαβάσει σε κάποιο site του internet για το νέο ποδήλατο που έβγαλε η BMW μέσω της εταιρίας βελτιώσεων M, όμως η πρώτη εντύπωση που δίνει στον αδαή αυτό το ποδήλατο είναι ότι φαίνεται εντυπωσιακό. Δε μπορώ να πω καλό design, αν όμως το δείτε λίγο καλύτερα τότε θα καταλάβετε ότι μοιάζει απίστευτα με Orbea Orca σε mountain bike! Τρελή κόπια λέμε! Αφού το προσπεράσουμε αυτό ας δούμε τι έχει πάνω του. Όλο το γκρουπ της SLX (πεταλιέρα, μπρος/πίσω σασμάν, αλυσίδα, υδραυλικά δισκόφρενα, μανέτες και αλλαγές), ανάρτηση Manitou Match 80mm και τέλος καραφλά λάστιχα πόλης.

Μιλάμε για σκελετό αλουμινίου (όχι μη ξεγελιέστε από το πίσω τρίγωνο, αλουμίνιο είναι) και 12.9 κιλά ολικό βάρος. Βαρύ ε;

Αν δείτε με λεπτομέρειες τι έχει επάνω του αυτό το ποδήλατο σίγουρα θα καταλάβετε ότι σηκώνει βελτίωση. Όπως ας πούμε το SLX group, που κατά τη γνώμη μου θέλει τουλάχιστον XT. Όσον αφορα την ανάρτηση ΟΚ Manitou μια χαρά, αλλά 80mm; Θα τρελαθούμε; Εντάξει δε λέω είναι καταρχήν λανσαρισμένο για ποδήλατο που θα χρησιμοποιείς στο δρόμο άρα 80mm είναι αρκετά. Τι γίνεται όμως αν του κοτσάρω δύο λάστιχα βουνού και ανέβω Υμηττό; Το καταλάβατε, ιδιοκτήτης οικοπέδου από τις τούμπες. Ένα MTB τον καιρό που διανύουμε πρέπει να έχει τουλάχιστον 100mm ανάρτηση κι αυτό για την άνεση του αναβάτη, αλλά και το καλύτερο έλεγχο του terrain.

Προσωπικά μου φαίνεται λιγότερο κούκλα απ' έξω και περισσότερο πανούκλα από μέσα, όμως ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του!

Όποιος θέλει αφήνει σχόλια να πει τη γνώμη του και να το συζητήσουμε... 😀