Νέα προϊόντα γενικώς!

Sram X9 (2 x 10)

Τώρα που ήρθε η άνοιξη οι εταιρίες έχουν αρχίσει να βγάζουν νέα προϊόντα και ποδήλατα και όλοι όσοι σέβονται τον εαυτό τους καλό θα είναι να παρακολουθούν τι παίζει...

Λοιπόν ξεκινάμε με τη νέα σειρά της Sram Χ.9 (2 x 10).

Μετά λοιπόν το λανσάρισμα της X0 και της X7 σε 2 x 10 ήρθε και η σειρά της Χ9 (κάτι σαν την XT της Shimano δηλαδή) να μπει στο χωρό των 2 x 10 ταχυτήτων.

Ακολουθεί η Kinesis η οποία έβγαλε ένα νέο καλό hardtail πλαίσιο το οποίο έχει carbon πίσω τρίγωνο (chainstay) μειώνοντας το βάρος του σκελετού στο 1,5kg. Σ' αυτό βέβαια βοήθησε και η αφαίρεση extra υλικού από τη μεσαία τριβή με τρόπο που δεν την κάνει λιγότερο στιβαρή κάνωντας το γενικό σύνολο ελαφρύτερο.

Σ' αυτά ας προσθέσουμε και την Marzocchi με την κυκλοφορία της Carbon 44! Δυστυχώς δεν πρόκειται όμως για μία full carbon ανάρτηση απλά έχει επικάλυψη carbon που σύμφωνα πάντα με τη Marzocchi αύτο βοηθά στη στιβαρότητα της. Το βάρος της είναι στο 1,6kg (αρκετά καλά για ένα XC/Trail πιρούνι θα έλεγα) και απ' ότι διάβασα θα έχει ρύθμιση στη διαδρομή (maximum διαδρομή 150mm). Οι υποδοχές για τις δαγκάνες των δισκόφρενων όπως καταλαβαίνετε θα είναι post mount καθώς το IS mount πέθανε για λόγους γραμμαρίων.

Φωτογραφίες ακολουθούν:

πηγή: Bikeradar, Bikemagic