Ηλεκτρονικές αλλαγές Shimano (Di2) και MTB

Shimano Di2 για MTB

Shimano Di2 για MTB

Καιρός ήταν να γίνει και αυτή η προσπάθεια πιστεύω! Κάποιοι από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει για την πρώτη ηλεκτρονική σειρά αλλαγής ταχυτήτων που έφτιαξε η Shimano για ποδήλατα δρόμου (κούρσες, μπλιαχ 😀 ) με την ονομασία Dura-Ace Di2. Όμως μέχρι πρόσφατα κανείς δεν τα είχε δει σε κάποιο mountain, αν και ήταν σχετικά εύκολο να το κάνει κάποιος, με την προϋπόθεση να εφαρμοστεί σε διπλή πεταλιέρα κι όχι την κλασσική τριπλή.

Ε, λοιπόν μία εταιρεία από την Αμερική με το όνομα Fairwheel Bikes το έκανε και το αποτέλεσμα είναι άκρα εντυπωσιακό! Ομολογώ πως πράγματι στο μέλλον θα ξανασχοληθούμε γι’ αυτό το θέμα καθώς η τεχνολογία προχωρά και σιγά σιγά θα δούμε το ίδιο να κάνει κάποια στιγμή και η Sram. Ήδη έβγαλε ολόκληρη σειρά για Mountain με διπλή πεταλιέρα και 10άρα κασέτα οπότε κάποια στιγμή θα βγάλουν κι αυτοί ηλεκτρονική και τότε είναι που πραγματικά το παιχνίδι θα αρχίσει.

Εγώ πάντως ψήνομαι να έχω ηλεκτρονικές αλλαγές, αν βέβαια δε προσθέτουν και μεγάλο βαρός έτσι; Είπαμε η τεχνολογία, τεχνολογία. Αλλά και η λόξα με το βάρος λόξα…