Σε υψηλή ετοιμότητα αγοράς FS ποδηλάτου

Όχι δεν είμαι εγώ αυτός που ψάχνεται για νέο ποδήλατο και μάλιστα Full Suspension (όχι ότι θα με χάλαγε αν είχα το χρήμα να χτυπήσω ένα), αλλά ο αδερφός μου που είναι κάτοχος ενός πάρα πολύ καλού ποδηλάτου Hardtail κορυφαίας κατασκευής.

Μιλάμε για το TREK 8500. Ένα τρομερό ποδήλατο κατασκευασμένο από ειδικό κράμα Αλουμινίου από την ίδια την TREK που αποκαλείται Zirconium και για αλουμινένιο σκελετό πετυχαίνει ελάχιστο βάρος, κάνωντας όλο το ποδήλατο με τα κατάλληλα περιφερειακά πανάλαφρο!

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό· είναι ότι δυστυχώς δεν έκανε καλή μέτρηση -σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο Γατσούλης που ούτε καν τον μέτρησε- για να δει αν τελικά είναι αυτό το νούμερο για αυτόν, με αποτέλεσμα να πάρει ένα σκελετό μεγαλύτερο από ότι έπρεπε κι έτσι να στηθεί ένα ποδήλατο μεγαλύτερου μεγέθους απ' ότι πρέπει με όλα τα συνεπακόλουθα.

Επειδή το καβάλησα κι εγώ για να δω τι εστί κάπως μεγαλύτερο μέγεθος (είναι 19,5" και ο αδερφός μου είναι 1.83, όμως η κατασκευή του σκελετού είναι τέτοια που ενώ θα έλεγες πως αυτό το μέγεθος θα έπρεπε να του κάνει, να είναι μεγαλύτερο!), μπορώ να πω πως πράγματι έχεις στα χέρια σου (και στα πόδια σου) ένα κατσίκι που μοιάζει με Hardtail All Mountain, όμως δε σε βοηθαέι στα μονοπάτια καθώς νοιώθεις ότι κάθεσαι πιο πάνω απ' ότι θα έπρεπε...

Που μας αφήνει αυτό όμως; Δυστυχώς στην αλλαγή του· ενός κατά τα άλλα άριστου ποδηλάτου που υπό άλλες συνθήκες ούτε που θα το σκεφτόμασταν! Όμως οι συνθήκες απαιτούν αλλαγή κι αυτή θα έρθει εκ δυσμάς. Τι εννοώ μ' αυτό; Μα φυσικά την αγορά μέσω Αγγλίας, καθώς εκεί οι τιμές είναι απλά "καμία σχέση με τους δικούς μας εδώ".

Με ένα ταξιδάκι εκεί, που μπορείς να το συνδιάσεις με 2 μερούλες να δεις κάποια πράγματα στο Λονδίνο κτλ. παίρνεις και το ποδηλατάκι και είσαι κύριος. Τα εισιτήρια είναι πάνφθηνα (πιο φθηνά θα πας και θα 'ρθεις Αγγλία παρά Αλεξανδρούπολη να φανταστείς!), οι συγκοινωνίες συχνότατες και τα ξενοδοχεία λίγο πιο ακριβά απο Ελλαδιστάν.

Ας πάρουμε παράδειγμα ένα TREK Fuel EX 8 που εδώ κάνει στα 2500€, εκεί το βρίσκεις με 1700€, συν πήγαινε/έλα Αγγλία 230€ πάμε στα 1930, βάλε και ξενοδοχείο για 2 νύχτες με φαγιά, κτλ. άλλα 200€. Οπότε από Αγγλία το παίρνεις με 2130, άρα 370 ευρώ λιγότερα, -έχεις πάει και Αγγλία για 2 μερούλες- κι έχεις δει και μία άλλη Ευρωπαϊκή πόλη αν δεν είχες ξαναπάει... Μία χαρά μου φαίνεται εμένα πάντως!