Ποδηλατοπορεία 6 Απριλίου 2008

Πραγματικά δεν είχε προηγούμενο η συγκέντρωση (διοργανώθηκε από το www.podilates.gr) και τελικά η πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την διαμαρτυρία των ποδηλατών/ισών όσον αφορά την κατάσταση στην Αθήνα αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Αθήνας, που σημειωτέον κι εκεί έγινε πανικός αφού κι εκεί ξεχύθηκαν αμέτρητοι ποδηλάτες!

Ενδεικτικά στην Αθήνα υπήρχαν περίπου 2.500 με 3.000 ποδηλάτες που συμμετείχαν στην πορεία, με αποτέλεσμα η Λεωφόρος Αλεξάνδρας (που από εκεί άρχισε η πορεία) να έχει γεμίσει με ποδήλατα από τις συμβολή Πατησίων μέχρι σχεδόν την Πανόρμου!

Ήταν βροντερό το παρόν όλων και μετά από κάτι τέτοιο όπως ήταν φυσικό άρχισαν οι δηλώσεις των διάφορων αρμόδιων φορέων (Υπουργός Μεταφορών, Δήμαρχος Αθήνας, κτλ.) για το πως θα εντάξουν μέτρα για τη καλυτέρευση των συνθηκών για τους ποδηλάτες ανά τις πόλεις. Μέχρι όμως να δούμε αποτέλεσμα επιφυλασσόμεθα.


Είναι γεγονός πως ξέφυγαμε σήμερα από το θέμα των βολτών στον Υμηττό, αλλά με τέτοια καταιγίδα την Παρασκευή και πιο πολύ το Σάββατο το βράδυ που να πας; Λάσπη και φυσικά γλυστερές πέτρες. Έτσι κάποιοι από 'μας αποφασίσαμε να δώσουμε το παρόν σ' αυτή την εκδήλωση για συμπαράσταση, αλλά και για το ότι συμφωνούμε απόλυτα με όσα λέχθηκαν εκεί!

Απολαύστε κάποιες φωτογραφιές και δείτε μάλιστα και δύο video με τον πανικό που δημιουργήθηκε. Μακάρι να πάνε τα πράγματα κατ' ευχήν και να πραγματοποιηθούν όλες οι εξαγγελίες των αρμοδίων μετά από αυτή την κίνηση όλων μας. Μπράβο σε όλους λοιπόν!