Καλή πρωτομαγιά, αλλά τι βόλτα και η σημερινή όμως!

Σήμερα ξεκινήσαμε εγώ και ο Αντρέας για Υμηττό με προοπτική να ανακαλύψουμε νέα μονοπάτια, ώστε να ανεβούμε όλοι μαζί η παρέα αργότερα!

Αυτό κάναμε λοιπόν σήμερα και μέρα που ήταν (Πέμπτη 1η Μαΐου), δηλαδή πρωτομαγιά ήταν φυσικό να γίνεται στο βουνό της Πόπης. Παντού άνθρωποι σε οποιοδήποτε σημείο θα μπορούσε να κάτσει ένας με την οικογένεια του ή με το παρεάκι του. Σε ρυάκια και σε βράχια, μόνο τα δέντρα μας ξέφυγαν λίγο. Καλά κάνουν και έρχονται, έτσι ο Υμηττός γεμίζει ζωή και είναι ωραίο. Όχι τίποτε άλλο θα έχουμε και περισσότερο κοινό να βλέπει τα κόλπα που κάνουμε και να μας χειροκροτεί!

Στα δικά μας λοιπόν. Τα περί βόλτας ήταν απλά, πήγαμε αυτή τη φορά προς Βύρωνα όπως και την προηγούμενη το Μεγάλο Σάββατο αλλά αυτή τη φορά στην πινακίδα που έδειχνε προς Πύργο την επιλέξαμε και ανεβήκαμε το μονοπάτι. Μετά από ώρα που το ανεβάζαμε καταλάβαμε πως δεν είναι πολύ καλό για ανάβαση αλλά κατάβαση, κι αυτό γιατί έχει γαρμπίλι και αρκετές πέτρες και βραχάκια κάνοντας δύσκολη τη διαδρομή. Σαν κατάβαση όμως θα είναι απλά τέλεια!

Αφού πήγαμε στον πύργο επιλέξαμε να πάμε από τον μεγάλο χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στην Μονή Καισαριανής, Βύρωνα, Καρέα, κτλ. Είπαμε να πάμε από Βύρωνα καθώς με τα νέα του λάστιχα ο Αντρέας (Continental Race King Supersonic 26x2.2) ήθελε να φάνε τα χιλιόμετρα για να στρώσουν. Παρεμπιπτόντως αυτά τα λάστιχα είναι τρομερά μάγκες! Είναι Kevlar, πράγμα που πάει να πει πανάλαφρα και άκουσον άκουσον είναι φτιαγμένα από ένα ειδικό υλικό που κατασκευάζεται από φύκια! Αυτό το λέω για τις κυρίες περισσότερο, καθώς αν τους τελειώσει η κρεμούλα από φύκια, μπορούν να πέσουν πάνω στο ποδήλατο το Αντρέα οπότε με ένα σμπάρο δύο τριγώνια!

Όμως καθώς πηγαίναμε προς Βύρωνα να σου και φεύγει η βίδα που κρατάει την μανέτα των Avid φρένων (η πίσω) και άντε να την βρεις τώρα σε τόσο χώμα και πέτρα! Αποτέλεσμα να μείνει μόνο με μπρος φρένο ο Αντρέας και να φύγουμε άρων άρων πριν προλάβουμε να κάνουμε την κατάβαση. Ε, ρε γερή μπάζα θα κάνει τελικώς ο Κασσιμάτης όταν τoυ πάμε τα ποδήλατα για service και μερικές αλλαγές που θέλει ο Αντρέας.

Το video παραπάνω που μερικοί μπορεί να είδατε είναι από το μονοπατάκι που σας λέω για τον πύργο. Καλό αλλά αρκετά δύσκολη η ανάβαση.

Εις το επανιδείν λοιπόν και για όσους άλλους ποδηλάτες μας παρακολουθούν εκτός της παρέας καλές βόλτες μάγκες!

Tags:  , , , ,