Γύρος (όχι χοιρινό) Υμηττού και παραλειπόμενα

Το είπαμε και το κάναμε. Τον γύρο εννοώ... Για άλλη μία φορά συναντηθήκαμε με τα παιδιά στα γήπεδα του Κουταλά στο Βύρωνα κατά της 10 παρά ώστε 10 νταν να την κάνουμε για τον γύρο!

Δε ξέρω πως τα καταφέραμε πάλι, αλλά είμασταν ξανά 10 άτομα. Κάποιους δεν τους είχα ξαναδεί, άλλοι όμως στάνταρ 🙂 . Αρχή και η ανηφόρα του Βύρωνα προς τον μεγάλο αγροτικό δρόμο του Υμηττού. Να σας πω την αλήθεια όταν τον κατεβαίνεις είναι πολύ πιο όμορφα και ξεκούραστα. Στην αρχή έχει μία ανηφόρα που είναι αρκετά δύσκολη, στην οποία αναγκαστήκαμε να κατέβουμε κιόλας σε ένα σημείο (γιατί εγώ προσωπικά  μπήκα σε ένα νεροφάγωμα και κόλλησα. Δεν είναι ότι δε μπορούσα να τον βγάλω, αφού είμαι τόσο μεγάλος αθληταράς και πάντα μετριόφρων βεβαίως, βεβαίως).

Μαζευτήκαμε στην μπάρα της Πυροσβεστικής και αφού φάγαμε 3 γουρουνόπουλα και 2 γαλοπούλες, για να αναπληρώσουμε ενέργεια από την υπερπροσπάθεια που κάνουμε για αυτή την τεράστια διαδρομή φύγαμε για Παπάγου και αργότερα χώμα και Αγία Παρασκευή, Μεσόγεια και τέλος (φτου, φτου) ξεκούραση στο νεκροταφείο της Παιανίας.

Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια της βόλτας μας υπήρχε κι ένας αγώνας τρεξίματος στον Υμηττό και είδαμε ένα παππού να πηγαίνει μαλιοκούβαρα για την ηλικία του και μπράβο, αλλά και δύο κοριτσάκια με διόλου αθλητική περιβολή (παντελόνι τζιν, δερμάτινες μπότες) να τρέχουν στον αγώνα. Χαχαχα!

Είχαμε ήδη κάνει καμιά 40αριά χιλιόμετρα και αρχίσαμε τώρα προς την Βούλα... Εκεί ήρθε και η καταστροφή. Ο Αντρέας μην έχωντας ξανακάνει τον γύρο του Υμηττού (ούτε κι εγώ τον είχα κάνει, απλά πηγαίνωντας που και που δουλειά με το ποδήλατο έχω λίγη περισσότερη αντοχή) άρχισε να πονάει και να έχει θέμα με το στομάχι του. Εκεί το τελειώσαμε εμείς καθώς δεν ήταν σίγουρο αν θα τα έβγαζε πέρα και δεν ήταν σωστό να πιέσει κι άλλο τον οργανισμό του. Οπότε πήραμε το ΤΡΑΜ στη Βούλα και ανεβήκαμε Σύνταγμα όπου και πήγαμε μία χαλαρή διαδρομή μέχρι του Ζωγράφου.

Δυστυχώς λόγω δικής μου βλακείας η φωτογραφική μηχανή δεν είχε μπαταρίες, καθώς είχαν ξεφορτιστεί και πήραμε μόνο 3 φωτογραφίες από την αρχή στο Βύρωνα όταν μαζευόμαστε. Δε πειράζει  όμως. Μόνο και μόνο η βόλτα ήταν πάλι όλα τα λεφτά! Άντε και εις ανώτερα πλέον 😀 .