9η Συνάντηση Ενωμοτιών Προσκόπων Ανατολικής Αττικής

Συνάντηση Ενωμοτιών Περιφέριας Αν. Αττικής

Η μεγαλύτερη Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων στην Ελλάδα - η Ανατολική Αττική στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού εκδρομών, πιστή στο ραντεβού της πραγματοποίησε με απόλυτη επιτυχία, την 9η Συνάντηση Ενωμοτιών, μία διήμερη εκδρομή στην οποία συμμετέχουν Προσκοπικές Ομάδες (παιδιά 11-15ετών) από την Περιφέρεια. Φέτος, η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με ποδήλατα, το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου 2011 στην Αίγινα. Μέσα σε 45 ώρες, πάνω από 120 Πρόσκοποι και 50 Ενήλικα Στελέχη, όργωσαν το νησί, από τη μία μεριά στην άλλη.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιελάμβανε, μεγάλο παιχνίδι γνωριμίας με τα ήθη και έθιμα του νησιού το οποίο πραγματοποιήθηκε στα παραδοσιακά πλακόστρωτα στενά της Αίγινας. Το απόγευμα οι Πρόσκοποι κατευθύνθηκαν στο Βαθύ όπου και διανυκτέρευσαν σε αυτοσχέδιες καλύβες. Την επομένη, το ποδηλατικό κομβόι, μετά από στάση για έντονο παιχνίδι στην ιστορική Παλαιόχωρα, επέστρεψε στο λιμάνι από τον παραλιακό δρόμο.

Συνολικά, πάνω από 30 χιλιόμετρα διανύθηκαν με ποδήλατα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους Προσκόπους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.