Βόλτα με το TREK του Αντρέα

Trek Fuel EX 8

Σήμερα ήταν μία αρκετά καλή μέρα για ποδήλατο κι έτσι δεν έχασα την ευκαιρία! Απ' την άλλη ο Αντρέας (ο bike buddy) δεν είχε την ίδια όρεξη και δεν ήρθε. Έτσι όμως βρήκα την ευκαιρία και πήρα το ποδήλατο του TREK Fule EX 8 να το δοκιμάσω...

Η πρώτη εντύπωση που μου έδωσε σε σχέση με το δικό μου το Scott ήταν πως είναι πιο εντρουράδικο από το Hardtail μου, πράγμα φυσικό αφού πρόκειται για All Mountain ποδήλατο.

Όσον αφορά το βουνό κλασσικά για άλλη μια φορά ήταν κατάμεστο με κόσμο και με ποδήλατα. Καθώς λοιπόν ξεκουραζόμουν μετά την ανηφόρα που βγάζει στο πολυβολείο είδα κάποια παιδιά να ανεβαίνουν προς τα πάνω με ποδήλατα All Mountain και Downhill και είπα να τους ακολουθήσω. Αρχίσαμε τη κουβέντα και αποδείχθηκε ότι κάποιοι από αυτούς δουλεύουν στο κατάστημα του Φρεδερίκου έτσι θα έχουμε και βύσμα τώρα για τις όποιες εργασίες συντήρησης χρειαστούν :).

Έτσι με το μπλα μπλα αποδείχτηκε ότι πάνε να κατεβούν το μονοπάτι 10 που μεταξύ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο! Το είχα ακούσει ότι από εκεί πάνε πολλοί downhillάδες όμως δεν το είχα κάνει ποτέ!

Σκέφτηκα λοιπόν, Full Suspension ποδήλατο έχεις σήμερα, άρα γιατί να μην πας κι εσύ να δεις τι παίζει; Ακολούθησα τα παιδιά και πραγματικά τελικώς το χάρηκα πάρα πολύ! Το μόνο που με χάλασε ήταν ότι από το κοπάνημα στο μονοπάτι (καθώς ήταν πολύ κακοτράχαλο) οι καρποί δεν υπήρχαν για αρκετή ώρα, απλά δεν τους ένοιωθα!

Το μονοπάτι ήταν τρομερό! Μερικά σημεία είχαν τόση πέτρα που κοπάναγε συνέχεια και 2 φορές πήγα να σαβουρωθώ (τη μία βγήκαν και τα παπούτσια από τα spd κιόλας) όμως το μάζεψα και συνέχισα.

Γενικώς σήμερα ήταν από τις παλιές καλές βόλτες που κάναμε με παρέα κι ας άρχισα μόνος μου! Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν.