Τι σου κάνει αυτή η Marzocchi!

Ναι έχω φτάσει το ποδήλατο αισίος στα 980 ευρώ (από τα 750 που το 'χα πάρει), όμως ήξερα πως ότι και να έπερνα κάποια στιγμή θα το αναβάθμιζα. Κάποιες από τις αναβαθμίσεις έχουν γίνει, όπως τα δισκόφρενα και ο λαιμός μαζί με το τιμόνι.

Πλέον μας μένουν η πεταλιέρα και η νέα αναρτήση. Εδώ όμως θα αναφερθούμε στην ανάρτηση, που είναι της Marzocchi, γνωστή εταιρεία παραγωγής αναρτήσεων ποδηλάτων και μοτοσυκλετών εδώ και πολλά χρόνια. Ιταλική βέβαια και ποιοτικά εξαίσια (μόνο οι Fox και οι DT Swiss είναι ανώτερες και σε ποιότητα αλλά και σε χρήμα όμως) για τα λεφτά που κοστίζουν.

Το Scottάκι έχει πάνω του σχεδόν την χειρότερη της Rockshox, την Dart 2 (με χειρότερη την Dart 1) που είναι 2.450kg, αερίου λαδιού (μάλλον, αν και νομίζω πως είναι αερίου ελαστομερούς) και ρυθμίσεις lockout και rebound. Δε λέω αυτές οι ρυθμίσεις είναι καλές αλλά αυτό το βάρος μου κάθεται στο λαιμό. Η Marzocchi από την άλλη είναι αερίου λαδιού κι αυτή με βάρος 1.665kg, αμέσως αμέσως κερδίζουμε 850 γραμμάρια δηλαδή και επίσης είναι lockout (αν θέλουμε είναι και με remote lockout) έχει επίσης rebound adjust αλλά το καλύτερο είναι το σύστημα TST5 η οποία ρυθμίζει αυτόματα την ανάρτηση ανάλογα το έδαφος αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος για το αν το έχω καταλάβει καλά δείτε εδώ για περισσότερα.

Αυτά λοιπόν για τη Marzocchi. Σύντομα θα επανέλθω για την πεταλιέρα, μία Shimano XT M760.