Ανάβαση Υμηττού 2012

Ανάβαση Υμηττού

Για όσους διαβάζουν αυτό το blog (έλα ρε υπάρχουν και τέτοιοι;) θα θυμάστε πως κάποια στιγμή το 2010 είχαμε κάνει την Ανάβαση Υμηττού αλλά δεν πήγαμε μέχρι ψηλά στις κεραίες. Έτσι φέτος μετά το καλοκαίρι που έχουμε αρχίσει πάλι δειλά δειλά να κάνουμε ποδήλατο είπαμε να το ξανανεβούμε τώρα που πήρε και τα νέα λάστιχα δρόμου ο Αντρέας.

Πολύ ωραία εμπειρία και αυτή τη φορά είδαμε και πολλούς άλλους ποδηλάτες να το κάνουν αυτό εκτός από τους κλασσικούς κουρσάδες που ανεβαίνουν για προπόνηση. Μιλάμε για ανθρώπους με απλά city bikes κι αυτό με χαροποίησε αρκετά!

Το πιο κουφό απ' όλα που το αποτύπωσα σε video ήταν το γεγονός ότι βρήκαμε κατσίκια πάνω στα κατσάβραχα, πολλά κατσίκια λέμε και τους σκυλους που τα βοσκούσαν να έχουν τρελαθεί να γαβγίζουν!

Τέλος πάντων, δεν ανεβήκαμε μέχρι τις κεραίες αλλά μέχρι την τελευταία στροφή πριν απ' αυτές, δηλαδή 500 μέτρα περίπου πριν. Αυτή τη φορά είχα βάλει και στο κινητό μία εφαρμογή που μετράει σχεδόν τα πάντα, από απόσταση, υψόμετρο, θερμίδες που καταναλώθηκαν και αν έχεις το ειδικό gadget ακόμη και καρδαικό ρυθμό, ώστε να δούμε πως και τι. Sports-Tracker λέγεται και κυκλοφορεί σχεδόν για όλα τα smartphones (iPhone/iPad, Android, Symbian, Windows Mobile, Bada).

Ορίστε και η διαδρομή.